oh my...

oh my
Bild: Aftonbladet.se

visst är det väl patetsikt att medelålders män beter sig som om de fortfarande var 12 år? Jag syftar på gamle Axls lilla gästspel här i Sverige... Undrar om det är resultatet av en drogad hjärna eller om världsartister (gäller ju bara vissa såklart!) faktiskt blir knäppa!

Kan den här typen av människor fortfarande SE andra människor eller har de blivit så psychopåverkade att de tror att världen är ett barbieslott där de är KEN / BARBIE?

tragiska jag...

...sitter på jobbet kl 8 en fredagkväll.  Jag sitter alltså helt ensam på mitt skrivrum, solen har lyst hela dagen, det är en fantastiskt varm och skön kväll, alla andra är ute och är sociala och har trevligt, och ändå - ändå- har jag riktigt trevligt här framför mina diagram och bilder. Oh my, ibland undrar man över sin nut-case status.

H har åkt bort över helgen. Imorgon ska jag på Robbie och ut med tjejerna så jag kunde inte följa med. Och idag har jag inte planerat in ngt. Visst är det knäppt, men även om jag frivilligt sitter här på jobbet och känner mig jättenöjd med det beslutet, så har jag hela tiden en gnagande misslyckandekänsla i magen.

Det är på ngt sätt så oerhört TABU för mig att inte vara med kompisar/kärlek/etc på helgkvällarna. Det har jag märkt på andra bloggar oxå, tjejer är väldigt snabba med att döma ut/misslyckandeförklara sådana som inte verkar ha ett tillräckligt socialt och perfekt liv. Så även om jag egentligen har riktigt trevlig och får gjort jättemycket på jobbet (och som forskare så ÄR ju faktiskt jobbet en passion) så hade det varit mkt skönare om jag inte kände mig så patetisk och misslyckad samtidigt.

Allt detta beror ju förstås på min dåliga självkänsla, det förstår jag ju själv, men hur är det med er andra? Känner ni oxå så här ngn gång? Att självvald ensamhet känns tragiskt? Och då ska man bara inta tala om ensamhet de gånger man faktiskt vill umgås och inte får tag på en enda kompis som har tid! Ångest!

fin klänning

fin klänning

Klänningen jag gärna skulle vilja ha hemma! "Laundry" av Shelli Segal. Halva priset iofs, men kostar fortfarande 200$...

Bild från www.edressme.com

Husköp och syjunta....

Var ute i bushen igår hos M som köpt ett stort hus på landet. Lite ångest får jag fortfarande av jämnårigas husköp, kanske främst för att hjag själv känner mig så långt från hus/barn/hem svängen,  men det var hur trevligt som helst iaf!

Vi sydde, grillade och pratade hela kvällen. Själv är jag vääääldigt obra på att sy, men de andra är såpass bra att jag faktiskt fick till en riktigt fin kjol tillslut. Kanske kommer bild på den sen om jag bara lyckas kantbanda den :)

Nu blir det en sväng på stanför att hitta färdiga kantband (lite lat får man vara...).

fotboll

Jag har kommit på hur fantastiskt bra det är med fotbollsVM! För när alla andra människor sitter bänkade framför tvn med glansig blick utstötandes stötvisa målbrottsbrummanden så kan man få plats på vilken trevlig uteservering som helst! Assmart!

Jag och C som inte heller bryr sig om VM utnyttjade det igår och hade en supertrevlig kväll nere vid vattnet i solskenet. Tillsammans med annat osportsligt folk (typ 80+ haha, inga killar 15-30 så långt ögat kunde nå :()

På väg hem gjorde sverige Målet, och från varje öppet fönster hördes ett avgrundsvrål som varade sägert 3-4 minuter! Helt absurt! Jag och en tant som gick på samma sida av gatan bara tittade på varandra och smålog.

Det är så lustigt att folk blir så glada, jag menar vari ligger det fantastiska? Får man högre lön, ett roligare liv, finare lägenhet? Det är så förgängligt, för inom två veckor kommer ett nytt evenemang som Sverige typ förlorar, och då är folk ändå så knäckta över det så att ingen kommer ihåg den tidigare vinsten.

Nu ska jag sluta vara tråkig moraltant (typ lämna pengar till rädda barnen istället för att betala för att gå på matchen, haha), för egentligen tycker jag faktiskt at det är kul med stora sporthändelser. Jag ska faktiskt tom åka till berlin på en match, det ni!

Nej - NU ska jag verkligen jobba!


gaaaah

Fick kläderna jag beställde från La redoute igår. Och gaaah vad illa de satt. En bomull-siden tröja som jag (kanske klantigt nog) beställt i en strl större än normalt för att den skulle vara lite slapp räckte nästan till knäna! Läääckert, oyes. De gröna mockasinerna var sinnessjukt obekväma. Liksom vem har såna fötter? Inte jag iaf. Bikinitrosorna hängde där bak, mmm.

Och slutligen så var faktiskt klänningen rätt söt. Och den bruna finstickade tröjan var jättefin. 2/5 får man väl vara nöjd med :)

Nu -jobb...och kaffe! 

omgjorda linnebyxor

omgjorda linnebyxor

Jag sydde om ett par enorma linnebyxor med resår i midjan (som för övrigt gick till armhålorna). Nu blev benen rakare, smalare och kortare och midjan klippte jag av och sydde till så att det blev dragsko. De blev helt ok, iallafall för att vara premiärplagget på min nya begagnade symaskin. De fungerar ju iaf att ha som vita sommarbyxor, men man bör inte titta för nära på sömmar etc :)

Jag har aldrig varit en sån som syr, men så fick jag ett ryck en dag och impulsköpte en symaskin på väg hem från jobbet :) Haha, andra impulsköper fendis och LVs och jag impulsköper en beige 15 kg klump från tidigt 80-tal, glamour! Så nu har jag storslagna planer på att om inte sy egna kläder så iallafall sy om lite gamla illasittande kläder. Kul är det iallafall!

Nä, back to work!

faran med bus...

faran med bus...

Jag är sedan en tid tillbaka bus-frälst, men här ser ni hur illa det kan gå om man slarvar....

Först testade jag en fruktansvärt kass spray-bus som kostade 300 spänn, räckte tre ggr och gjorde mig orange-svartprickig med kolsvarta fötter  och gula naglar.... De svarta fötterna kom sig av att när man sprayade övriga kroppen blev även fötterna konstant sprayade och i slutändan hade de fått typ 100 ggr så stor dos som resten. Glammigt - not, haha. Så, spray-bus = fetbort!!

Nu har jag en åhlens  bus-lotion som är bättre på alla sätt och vis och dessutom hemskt mycket billigare. Nu väntar jag dock otåligt på att mina hudsjukdomsliknande händer ska blekna tillbaks :)

"ser jag tjock ut i den här?"

Gaaaah, ännu en sen kväll på jobbet! Tur att jag tycker det är kul iaf, annars skulle det nog kännas bittert att tillbringa hela eftermiddagarna på labbet en vecka när solen fakiskt behagar förära oss sin närvaro! Fördelen med ett såhär flexibelt jobb är ju att man kan ta en heldag eller för/eftermiddag ledig när man känner för det. Och att vi sitter ute i solen och njuter både länge och väl till både fikat och lunchen :) Så det är faktiskt inte så synd om mig som jag försöker ge sken av...

tjuvlyssnat.se är bara såååå roligt:

Active, Norrköping
(Vid provrummen i affären).
Tjej: Ser jag tjock ut i den här?
Pojkvän: Nej..
Tjej: Men ser jag inte tjock ut runt magen?!
Pojkvän: Det gör du ju alltid!

--> Cred Gelix

Undrar om alla tjejer frågar sina pojkvänner det? Jag tycker det är en helt tragisk kommentar/fråga, det är så underlägset på något vis. Som att vi tjejer viker oss för pojkvännens "dom". Säger han att "nej, du ser inte tjock ut" så är det fine, då har vi fått bekräftelse på att vi duger och kan ha på oss kläderna. Får man däremot höra att man faktiskt ser tjock ut så "kan" vi inte köpa det.

Det har hänt att jag har själv slängt ur mig den frågan till H, men varje gång blir jag arg på mig själv för att det är så patetiskt. Jag tror att väldigt få killar nedlåter sig att fråga sin flickvän/fru om han ett visst klädesplagg eller om han ser tjock ut. Jag önskar att vi tjejer kunde skaffa oss det självförtroendet och lita på oss själva och inse att vi faktiskt får ha det vi vill ha på oss!

Nej, nu hemgång, sen blir det fika på stan i kvällsssolen! Myys!


ögonfransfärgningen

Före-efter bilderna kom  visst i två olika inlägg...hmmm att jag ska vara så kass på det här.... Det är nog bra för mig att öva lite.... Bättring bättring. Men hursomhelst, trots den dåliga bildkvalitén så är jag nöjd med resultatet. Det är klart att jag innerst inne drömde om långa, tjocka svarta ögonfransar, men ingen salong kan ju göra sådana underverk. Jag fick nöja mig med mina vanliga tunna ögonfransar i svart ist. f cendré och det är ju inte så illa det heller!

Och nu borde jag verkligen gå och lägga mig.  Annars blir det kaos på labbet imorgon när jag tappar saker omkring mig av ren utmattning!

Sweet dreams!


efter

efter


före

före


solsken!

Att det är  så varmt och underbart ute idag gör ju inga under för arbetsmoralen direkt. Det är svalt uppe på labbet iallafall, och det är inte alltid man ens är medveten om att det är fint väder förrän man går hem. Och då är det i regel kväll och ändå försent för att göra något somrigt av resten av dagen.

Sedan jag slutade plugga och började jobba brukar jag missa början av sommaren innan jag fattar att den är här. När man pluggar så är det ju en klar gräns mellan vår och sommar i och med skolavslutningen eller sista tentan. När man jobbar däremot så är det mer vädret som avgör om man mentalt känner av att det är sommar eller ej. Och som vi alla vet så har det ju varit lite dåligt med sommarkänslor i juni de senaste åren..... :(

I år har jag däremot legat i startgroparna med mina flipflops sedan en månad tillbaks. Inte en enda sommar till ska gå till spilloför min del! Det där med att klä sig efter vädret är passé, numera gäller att klä sig efter almanackan!

ögonfransfärgning

nu ska jag snart iväg och testa ögonfransfärgning för första gången. Mina ögonfransar är i stort sett osynliga utan mascara, men att sminka sig på sommaren känns sådär kul. Jag har testat att färga ögofransarna hemma, men det har aldrig blivit bra. Så...Panache - upp till bevis! ska lägga in före-efter bilder!


intellektuell katt


intellektuell katt

Lånekatten är så himla beläst. Han bara älskar att läsa tidningar och böcker. Här är det tyvärr bara kreti- och pleti-läsning typ aftonbladet (hallåååå...) men han har redan gått igenom alla Kafka och Dostojevskij vi har.

fuck, mitt hår

är ännu kortare och fulare idag. Det som nästan var långt innan, och nu kan jag varken ha det lockigt med curl-mousse eller ofixat. Tillbaks till plattången alltså :( Och enligt Ebba är ju plattång ute, och nu är det hollywood-lockar som gäller! och som representant för svenskor mellan 12-30 så MÅSTE jag naturligtvis följa VRs mode-tips slaviskt så jag kastar mig i mina peep-toes och rushar ner på stan med en take away latte i handen och inhandlar extensions och fixar Jessica simpson-lockar. Jaaaaa!!   Eller nää förresten, jag skulle inte tro det.

mitt fulhår

mitt fulhår


Ååååh...

...snart kommer H hem med thaimat. I love. Och så är det "ett herrans liv" på TV. Jag vet inte vad ni tycker, men själv är jag jättekluven till Filip och Fredrik. Å ena sidan tycker jag att de är roliga, men å andra sidan verkar de nästan sjukt osympatiska. De driver så hårt med folk, och de som intervjuas verkar inte ens märka det, men som tv-tittare tycker jag att det kan bli riktigt plågsamt! Speciellt när de intervjuade Jonas Gardell (my love) och de inte kunde sluta skämta fast JG pratade om hur han blev våldtagen som barn....

Nu intervjuar de iaf Lasse Berghagen, och hankan nog nästan må bra av att bli lite driven med, hihi.

hår-hatar-dag

Så var det dags för min obligatoriska besviken-och-arg-efter-frisören attack. JAg blir ALDRIG nöjd efter att ha varit och klippt mig. Varför kan jag inte få ha håret som jag vill? Varje gång jag går och klipper mig (och då menar jag faktiskt VARJE gång) får jag samma frisyr. Uppklippt, uttunnat och till axlarna. Alltså inte världens mest spännande.

Numera går jag alltid till Toni&Guy som ju är bra, men jag får ändå samma j-a frisyr!! Den här gången underströk jag tom flera gånger att jag INTE ville klippa så mycket, och INTE klippa upp. Och TADAAA uppklippt och kort blev det. och 1500:- fattigare. Men färgningen blev bra iaf. Jag är blond sedan innan och brukar ljusa upp det med lite slingor.

Jag kanske skulle försöka lägga in en bild, high-tech-jag måste ju öva lite :)

Frågor

Ååh, jag har alltid velat svara på meningslösa frågor. Det känns som sån fantastisk ego-lyx!

(#) snott den här listan från nån -
emelie ohlsson
(#) rökt en cigarett
(# ) rökt en cigarr
(#) varit full
(#) hånglat med någon av samma kön
(#) varit kär
(#) blivit dumpad
(#) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(#) haft känslor för någon som inte kännt samma sak
( ) blivit arresterad
(# ) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt - Nja?
(#) ljugit för en kompis
(# ) varit kär i en lärare -liiiite iaf;)
(#) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(#) flygit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
(#) ätit sushi
(#) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(#) tagit smärtstillande
(#) älskar eller saknar någon just nu
(#) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(#) gjort en snöängel
(#) haft ett te-party -typ
(#) byggt ett sandslott
(#) hoppat i en vattenpöl
(#) lekt uppklädd
(#) hoppat i en lövhög
(#) åkt släde
(#) fuskat när du spelat spel
(#) varit ensam
(#) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(#) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(#) rört en orm
(#) sovit under stjärnorna
(#) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(#) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(#) vunnit en tävling
(#) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(#) haft kramp
(#) känt dig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
( ) dansat i månljus
(#) hatat ditt utseende
( ) varit vittne till ett brott
(#) ifrågasatt ditt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(#) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(#) varit vilse
(#) varit på andra sidan landet
(#) simmat i havet
( ) kännt som om du håller på att dö
(#) gråtit dig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
( ) sjungit karaoke
(#) betalat för mat med bara mynt
(#) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(#) busringt
(#) fångat en snöflinga på tungan
(#) dansat i regn
( ) skrivit ett brev till tomten
( ) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(#) blåst bubblor
(#) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(#) åkt rullskridskor
(#) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
(#) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
(#) ätit hund/katt-mat -haha. hundchoklad, men det var jättelängesen. LOVAR!
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(#) sjungit i duschen
(#) burit en svart klänning
( ) drömt att du gift dig med någon
(#) limmat fast din hand i något
(#) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader (räknas utklädd?)
(#) suttit på ett tak
(#) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
(#) pratat i telefon i mer än sex timmar
(#) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(#) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(#) klättrat i träd
(#) haft en träkoja
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(#) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
( ) fångat en fisk och sen ätit den
( ) fångat en fjäril
(#) skrattat så mycket att du grät
(#) gråtit så mycket att du skrattade
(#) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(#) sovit naken

oj...

...har redan börjat missköta min nya leksak - bloggen. Man borde väl skriva spännande saker varje dag...yeah right, som om jag har en uppsjö av intressanta anekdoter att givmilt dela av mig av då eller?

Dagens tips: Gå in på
tjuvlyssnat.se och läs underbara citat.  Ibland känner man sig oförtjänt smart :)

Typ:
Snaps, Medborgarplatsen
Kille #1: Jag har dumpat bruden!!
Kille #2: Va? När då?
Kille #1: Typ för en timme sedan.
Kille #2: Men varför då?
Kille #1: Idiot! Det är fotbolls-VM.

--> Cred Bugslife

Haha..det kanske var lika bra för henne...

Dagens sötaste måste ju iaf vara:
 
Stockholm Stadion, Matchen
Liten pojke: Mamma, mamma, kolla nu kommer Bin Ladin in på planen!
Mamma (viskande): Nej, sschh! Det är Dogge Doggelito.
Liten pojke: Jaha, oj...Jag blandar ihop ibland.



sååå trött...

...har ridit dubbelt idag eftersom jag misssade förra veckan. Hur kul som helst, vi red ute båda timmarna, men oj vad varmt det var! Vilket ju såklart bara är en upplysning och inget klagomål. Något bland det värsta jag vet är nämligen folk som klagar på värmen. För det är nästan alltid samma gnällspikar som nästa dag klagar på kylan/regnet/blåsten/spårvagnen som är sen/etcetcetc

Nu har jg iaf duschat, ätit sushi och ska sova lite och sen gå på inflyttningsfest. Världens sötaste par har flyttat till världens finaste lägenhet, så nu blir det festande av. Det är ett supertrevligt kill-par, som tyvärr inte har samma smak som jag (deras kriterier är att det ska vara dyrt och helst stå Gucci/LV/D&G på :)) men lägenheten...ojojojoj!!!!

Later!

oj nu borde jag...

...verkligen gå och lägga mig. Har shoppat loss på la redoute... Jag kan bli helt vild på att klicka hem saker i shoppingbagen när jag väl kommer igång. Tyvärr hängde sig allt och stängde ner sig precis när jag skulle gå till kassan, smått irriterande. Jaja, jag kommer ihåg vad det var så jag kan göra om det imorgon.

Imorgon (eller idag t.o.m.) blir det ridning :)
Godnatt igen

första inlägget i min alldeles egna blogg...

Oj vad konstigt det känns att ha en blogg. Det trodde jag aldrig att jag skulle skaffa, men det kan nog bli kul. Annars är det ju bara att lägga ner det. Ja ja, svammel svammel så här vid 23 på fredagkvällen.

Trodde jag och H skulle ha en mysig hemmakväll (en sån där man bakar kladdkaka och bara myser som alla andra verkar ha hela tiden) men tji fick jag. Han ligger och snarkar i sängen sedan en timme tillbaks..

Nu ska jag gå och klappa världens sötaste lånekatt och sen går väl jag oxå och lägger mig.
Godnatt!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!